Osaamiskiihdyttämöt 2019

Osaamiskiihdyttämöt 2019 – ilmoittautuminen on alkanut!

Soveltavan taiteen Osaamiskiihdyttämöt tulevat nyt kolmatta kertaa uusille paikkakunnille. Vuonna 2019 kiihdytetään Lahdessa ja Vaasassa. Kiihdyttämössä keskitytään taiteen mahdollisuuksiin erilaisissa konteksteissa: esim. työyhteisöissä, sote-alalla, tieteessä ja yhteiskunnallisena fasilitaattorina. Osaamiskiihdyttämö on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille ja muille taiteen ja kulttuurin parissa toimiville, kuten tuottajille, sote-alan toimijoille, työelämän kehittäjille ja pedagogeille, joilla on uteliaisuutta taiteen mahdollisuuksiin uusissa konteksteissa.

Kiihdyttämö tukee osallistujan käytännön työtä soveltavalla taidealalla. Pääpainopisteenä on osallistujan oma idea/aloite/projekti/palvelu ja sen kehittäminen. Osallistujat saavat työkaluja oman ydinosaamisensa tueksi sekä uusia näkökulmia, joiden kautta ymmärtää laajemmin soveltavan taiteen kontekstia, sen ajankohtaisuutta ja näiden suhdetta omaan toimijuuteen ja yhteistyöhön toisten osapuolten kanssa.

Osaamiskiihdyttämö sisältää kuusi ohjattua työpajaa, jonka lisäksi osallistujat tapaavat kerran itsenäisesti. Tarjolla olevan verkkomateriaalin kautta osallistuja voi syventää ymmärrystä aiheesta. Tämän lisäksi osallistujat saavat tietoa aiheeseen liittyvistä seminaareista ja verkostoitumistilaisuuksista.

Työpajat toteutetaan kummassakin kaupungissa samoina päivinä:

16.3. 1. työpaja klo 12-17
30.3. 2. työpaja klo 12-17
27.4. 3. työpaja klo 12-17
4.5. Itsenäinen tapaaminen klo 12-17
5.10. 4. työpaja klo 12-17
26.10. 5. työpaja klo 12-17
16.11. 6. työpaja klo 12-17

Osallistumismaksu Pro Soveltavan taiteen tila ry:n jäsenille on 190,00€ (ALV 0%) ja yhdistykseen kuulumattomille 235,00€ (ALV 0%). Huomioithan, että tämän kokonaisuuden kulut voidaan mahdollisesti vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa!

Hae kiihdyttämöön kertomalla lyhyesti taustasta ja motivaatiostasi, sekä kaupunki, jossa haluat osallistua kiihdyttämöön. Lähetä tiedot osoitteeseen info@prostt.fi. Ilmoittautuminen on avoinna 8.3. saakka, tai niin kauan kuin paikkoja riittää.

Ohjaajat

LAHTI / Elli Isokoski on tanssitaiteen maisteri. Hän on työskennellyt taiteen soveltavan käytön parissa vuodesta 2002 mm. sote sektorilla, erityisesti vanhustyön ympäristöissä. Elli on myös perustajajäsen Myrskyryhmässä.

VAASA / Hanna Korhonen on tanssitaiteen maisteri ja taiteen yleisötyön asiantuntija. Hän on työskennellyt taiteen soveltavan käytön parissa mm. toimiessaan Pohjanmaan yleisötyön läänintaiteilijana 2013-2016.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Satu Luukkonen: info@prostt.fi tai 0505465477

Osaamiskiihdyttämöitä tukee: Taiteen edistämiskeskus (TAIKE)

Osaamiskiihdyttämöt ovat aiempina vuosina toteutuneet mm. Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kirkkonummella, Rovaniemellä ja Seinäjoella.