Hallitus

Pro Soveltavan taiteen tila ry:n hallitus:
Yhtyeystiedot: info(a)prostt.fi

Hallitus 2019
Satu Luukkonen, puheenjohtaja

Jäsenet
Maria Huhmarniemi
J.P. Kaljonen, varajäsen
Salla-Mari Koistinen
Kaisu Kurki
Johanna Pitkänen
Tarja Toikka

Hallituksen esittely
Satu Luukkonen on teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK, soveltavan taiteen yrittäjä ja Prosttin puheenjohtaja kaudella 2018-2019. Satu on yhdistyksen perustajajäseniä ja kokee sydämen asiakseen soveltavan taiteen mahdollisuuksien ja taiteilijoiden työvalmiuksien kehittämisen. Erityisesti Satua kiinnostaa taiteen ja yritysten yhteiset intressit ja hän on yksi Taide osana organisaatioita-verkoston ylläpitäjistä. Supervoima: katastrofihuumori.

Maria Huhmarniemi on kuvataiteilija ja yliopistonlehtori. Työ Lapin yliopistossa Rovaniemellä sisältää soveltavan taiteen tekemistä mutta kuitenkin opetukseen ja hankevalmisteluun. Tutkimustakin yliopistotyöhön liittyy ympäristö- ja yhteisötaiteeseen ja yhteisölliseen taidekasvatuksepun liittyen. Maria toimii myös Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtajana, ylläpitää taiteilijaresidenssiä entisessä koulussa Muodoslompolon kylässä Pohjois-Ruotsissa ja on perheen äiti Supervoima on multitasking.

JP Kaljonen (varajäsen) on kuvataiteilija, jonka soiaalisesti sitoutuneet hankkeet ovat keskittyneet eri kulttuurien sekä sosiaalisten ryhmien vuorovaikutuksen kehittämiseen. Hän on kiinnostunut taiteellisten menetelmien soveltamisesta kehitysyhteistyöhön, konfliktien sovitteluun ja yhteisöjen rakentamiseen. http://kaljonen.com Supervoima: mukautuminen.

Salla-Mari Koistinen työskentelee tällä hetkellä Ranuan Matkailuyhdistyksen matkailuneuvojana. Muotoilijana ja väitöskirjatutkijana Sallis tarttuu mielellään erilaisiin moniammatillisiin (kehittämis)projekteihin, joissa luovuudella on keskeinen rooli. Soveltavan kuvataiteen tuntemusta hänelle on kertynyt opinnoista ja aiemmista työtehtävistä. Supervoima: Pilvien fiilistely.

Kaisu Kurki on Suomenlinnassa asuva musiikkiteatterin monitoiminainen (TeM), meditaatio-ohjaaja (KRI), jota kiinnostaa yhteisöllisyys, läsnäolo ja avoin kohtaaminen. Hän pohtii mielellään kommunikaatiota, kuuntelua ja hyvinvointia työelämässä lisääviä ideoita, sekä rakastaa uusien luovien konseptien kehittelyä. Kaisu inspiroituu usein laulamaan sydämen ilosta, luonnon rauhasta, tanssin riemusta ja elämän hulluudesta. www.kaisukurki.com
Supervoima: Aut is box -thinking

Johanna Pitkänen on pianisti, säveltäjä ja pianonsoitonopettaja (MuM), joka työskentelee useissa musiikin- ja taiteiden rajat ylittävissä projekteissa. Töidensä ohessa hän kouluttautuu soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntijaksi. Johanna hyppää mielellään mukaan uusiin haasteisiin, kehittelee luovia konsepteja ja nauttii luonnossa olemisesta ja erilaisista taide-elämyksistä. Taiteella voi hänen mielestään muuttaa maailmaa, ei voimalla, vaan orientoimalla. Eräs lempilainaus: “Beauty isn’t all about just niceness, loveliness. Beauty is about more rounded, substantial becoming.”
Supervoima: Silmät auki uneksiminen

Tarja Toikka on  palvelumuotoilija, (TaM) opettaja (TAOKK), luovien alojen kehittäjä ja kuvataiteilija. Tarja työskentelee TKI-asiantuntijana Xamkissa. Hän soveltaa muotoiluajattelua monialaisessa tiimityössa. Liike-elämässä Tarja toimi graafikkona, konseptisuunnittelijana ja tuottajana. Hän on opettanut korkea-asteella vuosikymmenen ajan. Häntä kiinnostaa organisaation oppiminen ja luovuutta tukeva johtaminen. Näitä hän  fasilitoi taiteen ja designin menetelmillä. Supervoima on oppimisen ilo.