Lokakuussa käynnistyy kolme soveltavan taiteen osaamiskiihdyttämöä!

Syksyllä 2016 Seinäjoella, Rovaniemellä ja Kirkkonummella käynnistyy kolme soveltavan taiteen osaamiskiihdyttämöä. 

Jokaiseen kiihdyttämöön otetaan 14 jäsentä, jotka ovat soveltavia taiteilijoita ja toimivat uusissa konteksteissa – tai taiteilijoita, joilla on intressejä soveltaa taidetta uusin konteksteihin. Osallistujien joukossa voi myös olla tuottajia tai muita soveltavan taiteen rajapinnoissa toimivia (esim. sosiaalialan ammattilaiset, työelämänkehittäjät ja pedagogit). Tavoitteena on muodostaa kolme taustoiltaan laaja-alaista ryhmää.

Seitsemän osainen työpajasarja käsittelee taiteen uusia mahdollisuuksia erilaisissa konteksteissa: esim. työyhteisöissä, sote-alalla ja yhteiskunnallisena fasilitaattorina. Tavoitteena on tutustua soveltavaan taiteeseen ja saada vahvistusta omalle osaamiselle ja toiminnalle soveltavalla taidealalla. Merkittävä osuus kokonaisuuden sisällöstä muodostuu osallistujan omasta projektista ja tämän kehittämisestä.

Osaamiskiihdyttämöt toteutuvat samanaikaisesti kolmella eri paikkakunnalla. Seinäjoella ohjaajana toimii tanssija Hanna Korhonen, Rovaniemellä muotoilija Salla-Mari Koistinen ja Kirkkonummella Prostt ry:n toiminnanjohtaja Krista Petäjäjärvi.  Kiihdyttämöt ovat käynnissä 15.10.2016-24.3.2017 Haku kiihdyttämöihin avautuu 22.8.2016.

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Elsa Ervasti: info@prostt.fi  tai 050 5897713.

Taiteen edistämiskeskus myönsi Prostt ry:lle myönnettiin kulttuurin hyvinvointivaikutusten erityisavustuksen yhdistyksen osaamiskiihdyttämötoimintaan vuodelle 2016-2017.